2891 023532 info@lbsecurity.gr ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ

Ενημερωθείτε σωστά για να είστε ένα βήμα μπροστά στην ασφάλεια

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων οι διαρρήκτες λειτουργούν ολοένα και πιο οργανωμένα ενώ συγχρόνως οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν γίνονται αποτελεσματικότεροι.  Ο χώρος στον οποίο πρόκειται να γίνει η εισβολή μελετάται διεξοδικά ώστε να βρεθεί το αδύναμο σημείο που θα κάνει την πρόσβαση ευκολότερη. Εκτός του χώρου παρακολουθούνται με προσοχή και όσοι διαμένουν ή εργάζονται σε αυτόν.  Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στη σύγχρονη εποχή τα συστήματα ασφαλείας κρίνονται απαραίτητα τόσο στους επαγγελματικούς χώρους όσο και στις οικίες.

Από την άλλη πλευρά, αρκετά είναι τα περιστατικά στα οποία παραβιάζονται σπίτια ή επιχειρήσεις παρόλο που προφυλάσσονται από συστήματα ασφαλείας με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρήσουν μη αναγκαία την τοποθέτησή τους και να μην επιλέξουν να επενδύσουν σε αυτά.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι η ενημέρωση του αναγνώστη έτσι ώστε να γνωρίζει όσα είναι απαραίτητα για να επενδύσει στο σωστό σύστημα ασφαλείας που θα του παρέχει την εγγυημένη προστασία τόσο για εκείνον και την οικογένειά του όσο και για την περιουσία του.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά του συστήματος συναγερμού

Όπως αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο οι διαρρήκτες παρακολουθούν το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο που έχουν στο στόχαστρο και άρα γνωρίζουν τις συνήθειες των ιδιοκτητών του και των υπόλοιπων που διαμένουν ή εργάζονται σε αυτόν. Ιδιαίτερα στην επαρχία όπου οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους είναι ευκολότερο για κάποιον να μάθει τη ρουτίνα του υποψήφιου θύματος και στη συνέχεια να μελετήσει το χώρο περιμετρικά ή ακόμα και ως κατ'οίκον επισκέπτης. Είναι τρομακτικά μεγάλος ο αριθμός διαρρήξεων που έχει καταγραφεί, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από οικεία πρόσωπα των σπιτονοικοκύρηδων. Παράλληλα οι διαρρήκτες έχουν πλέον τεχνικές γνώσεις που τους επιτρέπουν να γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων και έτσι να τα παρακάμπτουν με διάφορες τεχνικές.

Όλα τα παραπάνω είναι ο λόγος που η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά έτσι ώστε τα μέτρα ασφαλείας να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από κάθε κακόβουλο επισκέπτη. Εκείνο που καθιστά ένα σύστημα συναγερμού αντάξιο των απαιτήσεων του χώρου είναι να γίνει σωστά η μελέτη, η εγκατάσταση και ο προγραμματισμός του από εξειδικευμένους τεχνικούς. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τα συστήματα ασφαλείας μπορεί να παρέχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, αλλά όχι πραγματική προστασία.

Κάθε σύστημα συναγερμού απαρτίζεται από τη κεντρική μονάδα και τα περιμετρικά συστήματα (radar, μαγνητικές επαφές, beam κτλ) και ανεβαίνει επίπεδο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν όπως για παράδειγμα η ποιότητα κατασκευής του υλικού, ο εύκολος χειρισμός του από τον τελικό χρήστη, η τεχνολογία που υποστηρίζει, οι παραμετροποιήσεις που δέχεται κ.α. Επιπλέον, μια πολύ σημαντική παράμετρος, που δε λαμβάνεται σχεδόν ποτέ υπόψη από τον αγοραστή, είναι η σωστή μελέτη του εκάστοτε χώρου η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο για τη λειτουργία του συστήματος. Στα περιστατικά όπου το σύστημα ασφαλείας παρακάμφθηκε από το διαρρήκτη είτε η μελέτη δεν ήταν σωστή με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά ασφαλείας, είτε τα περιμετρικά στοιχεία του συστήματος δεν ήταν τα κατάλληλα για το συγκεκριμένο χώρο ή είχαν προγραμματιστεί με λάθος τρόπο.

Επομένως συνεπάγεται ότι ο εγκαταστάτης θα πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία έτσι ώστε να μην αφήνει κενά ασφαλείας, δηλαδή ακάλυπτα σημεία, και παράλληλα να γνωρίζει σε βάθος την τεχνολογία που υποστηρίζει το κάθε σύστημα ώστε τα περιμετρικά που τοποθετούνται να καλύπτουν κάθε δυνατή περίπτωση.

Το κάθε σύστημα πρέπει να σχεδιάζεται και να προγραμματίζεται απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε χώρου. Έτσι όχι μόνο αισθάνεστε ασφαλείς, αλλά είστε πραγματικά.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι ο κάθε αγοραστής  προκειμένου να μη χάσει τα χρήματά του επενδύοντας στο λάθος σύστημα θα πρέπει να ζητάει από τον εγκαταστάτη τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν αφενός την εμπειρία και τη τεχνογνωσία του, και αφετέρου την υψηλή ποιότητα των υλικών που πρόκειται να τοποθετηθούν. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζει όλα τα απαραίτητα για το χειρισμό του συστήματος του (προτιμήστε εύχρηστα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν βραδινή όπλιση, όπλιση με ένα πλήκτρο, ενδείξεις για τη κατάστασή τους στο πληκτρολόγιο)  αλλά και για τη τεχνική υποστήριξη που θα του παρέχεται μελλοντικά.  Η εμπιστοσύνη του πελάτη στον εγκαταστάτη είναι αυτή που θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για αγορά ενός συστήματος ασφαλείας έτσι ώστε αυτό αντί να αποδειχθεί μία λάθος αγορά, να αποτελέσει μια διαχρονική επένδυση.

Τα οφέλη μιας σωστής επιλογής συστήματος συναγερμού

Ένα οποιοδήποτε, ανώνυμο μη αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας προσφέρει μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας όπως προκύπτει και απ όλα όσα προαναφέρονται.

Το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας τοποθετημένο από εξειδικευμένο συνεργείο, προσφέρει μεταξύ άλλων:

Αποτροπή κλοπής χρηματικού ποσού και αντικειμένων αξίας

Μην περιμένετε να τα χάσετε για να βάλετε συναγερμό – Σκεφτείτε ένα βήμα μπροστά αποτρέποντας τη διάρρηξη

Προστασία για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Προστατέψτε αυτούς που αγαπάτε

Προστασία του χώρου

Κανένας δε μπορεί να ζήσει σε ένα χώρο νιώθοντας ανασφάλεια

Κανένας δε θέλει να αντικρίσει την παρακάτω εικόνα στο δικό του προσωπικό χώρο.

Προστασία σημαντικών αντικειμένων χρηματικής και συναισθηματικής αξίας

Ο χώρος μας, περιέχει προσωπικά αντικείμενα, αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, κειμήλια και πράγματα στα οποία δεν θέλουμε άγνωστοι να έχουν πρόσβαση ούτε να μας τα πάρουν.

Απομακρυσμένος έλεγχος – ειδοποίηση

Έλεγχος και από το κινητό

Κουμπιά έκτακτης ανάγκης

Σε στιγμές έκτακτης ανάγκης, ο πανικός και το άγχος μπορούν να σας παραλύσουν. Σε τέτοιες στιγμές, η έγκαιρη ειδοποίηση για βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας. Με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, ειδοποιείται το Κέντρο λήψεως και οι αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, πυροσβεστική, υπηρεσίες υγείας)  ώστε να σας βοηθήσουν το συντομότερο δυνατό.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά CCTV

(κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης)

Ένα σύστημα ασφαλείας που αποτελείται από συναγερμό ανεβαίνει επίπεδο ασφαλείας όταν συμπληρώνεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες έχοντας πέσει θύμα κλοπής, ανέφεραν πως το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δεν συνέβαλε στον εντοπισμό του δράστη.

Ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εκτός των άλλων οφελών που μπορεί να έχει, τοποθετείται για εκείνη τη μία φορά που θα χρειαστεί να δουλέψει δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών. Για να λειτουργήσει όμως σωστά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Όπως στο σύστημα συναγερμού, αντίστοιχα και στα CCTV πριν την τοποθέτηση τους πρέπει να γίνεται μία σωστή μελέτη από έμπειρους τεχνικούς ώστε να σχεδιάζεται το σύστημα και να προσαρμόζεται ακριβώς στα μέτρα των αναγκών του εκάστοτε χώρου. Για παράδειγμα σε άλλες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση καμερών με μεγαλύτερο εύρος υπερύθρων από το σύνηθες και σε άλλες όχι. Αν η μελέτη γίνεται σωστά τότε τόσο στη μία κατηγορία περιπτώσεων με το μεγάλο εύρος υπερύθρων όσο και στην άλλη, την κρίσιμη στιγμή το σύστημα θα δουλέψει άψογα δίνοντας μία ικανοποιητική απόδοση εγγραφών ώστε να συλλεχθούν τα επιθυμητά στοιχεία. Το εύρος των υπερύθρων αναφέρεται ως ένα απλό και ευνόητο παράδειγμα, όμως είναι πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που συντελούν στην ικανοποιητική απόδοση ενός συστήματος.

Τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν ένα σύστημα παρακολούθησης κατάλληλο ή όχι για ένα χώρο είναι τα παρακάτω:

  • Η ανάλυση της εικόνας και η ανάλυση καταγραφής
  • Η τεχνολογία που υποστηρίζει το καταγραφικό
  • Το λογισμικό των καμερών
  • Οι δυνατότητες της εφαρμογής που μπορεί να υποστηρίξει το καταγραφικό

Τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης επιτρέπουν στον τελικό χρήστη να αξιοποιήσει τη λειτουργία της έξυπνης αναζήτησης εγγραφών, δηλαδή να μαρκάρει το σημείο που τον ενδιαφέρει και να κάνει αναζήτηση μόνο του το καταγραφικό ώστε να βρει τις ώρες που υπήρξε κίνηση στο σημείο αυτό αντί να παρακολουθεί ο χρήστης όλο το βίντεο της εγγραφής.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο ένα συμβάν και να κάνει επιτόπου καταγραφή στο κινητό του. Για να μπορέσει όμως να γίνει αυτό θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να ενημερωθεί άμεσα για το συμβάν από το σύστημα συναγερμού.

Τα καταγραφικά νέας γενιάς έχουν επίσης τη δυνατότητα να κρατούν εγγραφές για διπλάσιο χρονικό διάστημα χωρίς την προσθήκη δίσκου μεγαλύτερης χωρητικότητας, αφού χρησιμοποιούν ένα σύγχρονο ειδικό πρωτόκολλο συμπίεσης.

Παράλληλα, καλής ποιότητας συστήματα παρακολούθησης μπορούν να δώσουν πληροφορίες όπως αριθμοί πινακίδων, χαρακτηριστικά προσώπου κ.α. που συνεισφέρουν στον ευκολότερο και γρηγορότερο εντοπισμό των δραστών.

Το σύστημα παρακολούθησης σε συνδυασμό με το συναγερμό αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας υψηλού επιπέδου αρκεί να είναι σχεδιασμένο βάσει μιας σωστής μελέτης και η ποιότητα των υλικών του αλλά και της παροχής υπηρεσιών (εγκατάσταση - προγραμματισμός) να είναι αντάξια των απαιτήσεων του εκάστοτε χώρου.

Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέτρο προστασίας από κάθε είδους δυσάρεστη κατάσταση (κλοπή, πυρκαγιά, έκτακτη ανάγκη).

Εμπιστευτείτε την ασφάλειά σας μόνο σε επαγγελματίες εγκαταστάτες με εμπειρία και γνώσεις στο αντικείμενο και φυσικά με την απαραίτητη άδεια εγκατάστασης έτσι ώστε το σύστημα ασφαλείας να είναι για εσάς μία πραγματική επένδυση.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, ή να επισκεφτείτε τα γραφεία μας στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, ώστε να σας προτείνουμε κατάλληλες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.